Tema
Debat

Rejseforsikring

Tjek altid, hvordan du er forsikret, før du rejser. Den rigtige rejseforsikring afhænger af din destination, feriens længde, og hvilken slags ferie du skal på.

Hvilken rejseforsikring passer til dig 

Det første, du bør tage stilling til, er, hvor godt du vil være sikret.
Dernæst afhænger dit behov af, hvor i verden du rejser hen. Fx er der forskel på, hvordan du er dækket, hvis du rejser indenfor EU eller rejser udenfor EU.
 
Hvor lang tid du skal være væk, og hvor ofte du rejser, har også betydning for, hvilken rejseforsikring, du skal vælge.
 
Dit behov vil også variere alt efter, om du tager på klatreferie eller badeferie. Hvis du skal på en aktiv ferie, så læs mere under menupunktet Aktiv ferie.
 
Det har også betydning, om du skal afsted som privat person, eller om du rejser i forbindelse med dit arbejde. Så undersøg også med din arbejdsgiver, hvordan du er dækket på rejsen.

Hvilken type forsikring skal du vælge

Når du køber din rejseforsikring, kan du vælge at forsikre dig på flere forskellige måder. Hvilken type forsikring du skal vælge afhænger af, hvor tit du rejser, hvilken type ferie du skal på, og hvor godt du vil være dækket.

 

Årsrejseforsikring

Rejser du mange gange om året, kan du overveje at købe en årsrejseforsikring. Den dækker typisk hele husstanden på private ferierejser i enten Europa eller hele verden i op til enten 30 eller 60 dages varighed, uanset hvor mange gange du rejser om året. 
 
Du kan købe en årsrejseforsikring i forbindelse med din indboforsikring eller som en selvstændig forsikring.

Enkeltrejseforsikring

Rejser du sjældent, eller skal du på en ferie, som ikke er dækket af en årsrejseforsikring, fx en erhvervsrejse eller en længerevarende ferie, har du mulighed for at købe en enkelt rejseforsikring, der passer præcist til den rejse, du skal på.

 

Rejseforsikring på dit Mastercard

Dit Mastercard kan også indeholde en rejseforsikring. Dækningen på dit Mastercard er forskellig fra bank til bank. Så inden du køber en rejseforsikring, er det en god idé at undersøge med din bank, om der er en rejseforsikring på kortet, og hvad den dækker.