Tema
Debat

Rejseforsikring

Tjek altid, hvordan du er forsikret, før du rejser. Den rigtige rejseforsikring afhænger af din destination, feriens længde, og hvilken slags ferie du skal på.

Hvilken rejseforsikring, der passer til dig, afhænger først og fremmest af, hvor godt du vil være sikret på din rejse. Her er en tjekliste, som kan hjælpe dig:

 

1. Hvor skal du hen?                                                   

Dit behov afhænger i høj grad af, hvor i verden du rejser hen. Der er stor forskel på, hvordan du er dækket på rejser i Danmark, Europa og uden for EU. 

 

Når du rejser i Europa (EU) dækker det blå sygesikringskort nogle af dine udgifter, mens der ingen offentlig sygesikring er, når du rejser udenfor EU.

 

2. Hvor lang tid skal du være væk?

Rejselængden har betydning for, hvilken rejseforsikring, du skal købe. Mange årsrejseforsikringer dækker kun rejser af en vis varighed, mens du med en enkeltrejseforsikring kan skræddersy forsikringen til den specifikke rejse. 

 

3. Hvor ofte rejser du?

Hvis du rejser ofte, kan du med fordel købe en årsrejseforsikring, som dækker hver gang, du rejser - og modsat kan du købe en enkeltrejseforsikring fra gang til gang, hvis du kun rejser en gang i mellem. 

 

4. Hvilken ferieform vælger du?

Dit behov vil også variere alt efter, om du tager på aktiv ferie, fx klatreferie eller badeferie. Du kan have behov for at udvide din rejseforsikring.

 

5. Rejser du privat eller i forbindelse med dit arbejde?

Det har også betydning, om du skal afsted som privat person, eller om du rejser i forbindelse med dit arbejde. Undersøg her, også med din arbejdsgiver, hvordan du er dækket på rejsen af firmaets rejseforsikring.

 

 

Sammenlign rejseforsikringer

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning på rejseforsikringer.

Forsikringsguiden

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge?

Når du køber din rejseforsikring, kan du vælge at forsikre dig på flere forskellige måder. Hvilken type forsikring du skal vælge afhænger af, hvor tit du rejser, hvilken type ferie du skal på, og hvor godt du vil være dækket.

 

Årsrejseforsikring

Rejser du mange gange om året, kan du overveje at købe en årsrejseforsikring. Den dækker typisk hele husstanden på private ferierejser i enten Europa eller hele verden i op til enten 30 eller 60 dages varighed, uanset hvor mange gange du rejser om året. 
 
Du kan købe en årsrejseforsikring i forbindelse med din indboforsikring eller som en selvstændig forsikring.

 

Enkeltrejseforsikring

Rejser du sjældent, eller skal du på en ferie, som ikke er dækket af en årsrejseforsikring, fx en erhvervsrejse eller en længerevarende ferie, har du mulighed for at købe en enkelt rejseforsikring, der passer præcist til den rejse, du skal på.

 

Rejseforsikring på dit Mastercard

Dit Mastercard kan også indeholde en rejseforsikring. Dækningen på dit Mastercard er forskellig fra bank til bank. Så inden du køber en rejseforsikring, er det en god idé at undersøge med din bank, om der er en rejseforsikring tilknyttet på kortet, og hvad den dækker. 

 

Hvilke rejser dækker en privat rejseforsikring?

En privat rejseforsikring dækker ferierejser i udlandet. Nogle rejseforsikringer dækker også studierejser, studieophold og studiepraktik, ulønnet frivilligt arbejde samt ferie i Danmark, når du har et vist antal overnatning i en lejet feriebolig. Men tjek altid i dine forsikringsvilkår, hvad der gælder for din rejseforsikring.

 

Her kan du læse mere om, hvad en rejseforsikring dækker, dvs. hvilke udgifter, du kan få betalt.

 

Erhvervsrejser eller ferierejser i forbindelse med erhvervsaktiviteter

Skal du på en arbejdsrelateret rejse, har du som hovedregel brug for en erhvervsrejseforsikring. Nogle private rejseforsikringer dækker dog, hvis du tager på en privat ferierejse, hvor der også indgår erhvervsaktiviteter af højst 1 dags varighed, eller hvis du holder den i forlængelse af din erhvervsrejse. Men tjek altid dine vilkår, eller tal med dit forsikringsselskab.

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.