Tema
Debat

Rejseforsikring

Tjek altid, hvordan du er forsikret, før du rejser. Den rigtige rejseforsikring afhænger af din destination, feriens længde, og hvilken slags ferie du skal på.

Hvilken rejseforsikring, der passer til dig afhænger først og fremmest af, hvor godt du vil være sikret på din rejse. Her er en tjekliste:

 

Hvor skal du hen?                                                   

Dit behov afhænger i høj grad af, hvor i verden du rejser hen. Der er stor forskel på, hvordan du er dækket, hvis du rejser i Danmark, Europa eller i den øvrige del af verden. 

 

Når du rejser i Europa (EU) dækker det blå sygesikringskort nogle af dine udgifter, mens der ingen offentlig sygesikring er, når du rejser udenfor EU.

 

Hvor lang tid skal du være væk?

Rejselængden har betydning for, hvilken rejseforsikring, du skal købe. 

 

Hvor ofte rejser du?

Hvis du rejser ofte, kan du med fordel købe en årsrejseforsikring, som dækker hver gang, du rejser - og modsat kan du købe en enkeltrejseforsikring fra gang til gang.

 

Hvilken ferieform vælger du?

Dit behov vil også variere alt efter, om du tager på aktiv ferie, fx klatreferie eller badeferie. 

 

Rejser du privat eller i forbindelse med dit arbejde?

Det har også betydning, om du skal afsted som privat person, eller om du rejser i forbindelse med dit arbejde. Undersøg her, også med din arbejdsgiver, hvordan du er dækket på rejsen.

 

Hvilken rejseforsikring skal du vælge?

Når du køber din rejseforsikring, kan du vælge at forsikre dig på flere forskellige måder. Hvilken type forsikring du skal vælge afhænger af, hvor tit du rejser, hvilken type ferie du skal på, og hvor godt du vil være dækket.

 

Årsrejseforsikring

Rejser du mange gange om året, kan du overveje at købe en årsrejseforsikring. Den dækker typisk hele husstanden på private ferierejser i enten Europa eller hele verden i op til enten 30 eller 60 dages varighed, uanset hvor mange gange du rejser om året. 
 
Du kan købe en årsrejseforsikring i forbindelse med din indboforsikring eller som en selvstændig forsikring.

 

Enkeltrejseforsikring

Rejser du sjældent, eller skal du på en ferie, som ikke er dækket af en årsrejseforsikring, fx en erhvervsrejse eller en længerevarende ferie, har du mulighed for at købe en enkelt rejseforsikring, der passer præcist til den rejse, du skal på.

 

Rejseforsikring på dit Mastercard

Dit Mastercard kan også indeholde en rejseforsikring. Dækningen på dit Mastercard er forskellig fra bank til bank. Så inden du køber en rejseforsikring, er det en god idé at undersøge med din bank, om der er en rejseforsikring tilknyttet på kortet, og hvad rejseforsikringen dækker