Når du bliver ældre, kan din alder betyde, at du ikke kan købe en ulykkesforsikring, eller at din erstatning bliver nedsat, hvis du allerede har en ulykkesforsikring.

 

Hvornår kan du købe en ulykkesforsikring?

En del forsikringsselskaber har en grænse for, hvor gammel du må være, for at du kan købe en ulykkesforsikring. Aldersgrænsen vil, alt efter forsikringsselskab, ligge mellem 60 og 75 år. 

 

Der er også forsikringsselskaber uden en aldersgrænse, og selskaber som har særlige seniorforsikringer. Forsikringssummerne på en seniorforsikring vil typisk være lavere end på en almindelig ulykkesforsikring. Tal med dit forsikringsselskab om dine muligheder. 

Erstatning kan blive nedsat

Hvor meget du får udbetalt i erstatning, hvis du kommer ud for en ulykke, er bestemt af:
 • hvor stort dit mén er
 • hvor stor en forsikringssum du har
 • hvor gammel du er
Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, om din erstatning bliver nedsat, når du bliver ældre - og i givet fald fra hvilken alder det sker.

På nogle forsikringer kan du også miste retten til fx dobbelterstatning (ved mén over 30 procent), når du bliver ældre. Tjek, hvad der gælder for din forsikring.

Ofte stillede spørgsmål


 • Har jeg brug for en ulykkesforsikring?

  Alle kan komme ud for en ulykke og har brug for en ulykkesforsikring. Som ældre skal man dog være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker varige mén som skyldes eller forværres pga. eksisterende sygdom/lidelser. Desuden kan erstatningen for nogle forsikringer blive nedsat, når man når en vis alder. Tjek, hvad der gælder for din forsikring.

   

  I nogle forsikringsselskaber kan du også købe en særlig seniorforsikring - tal med dit forsikringsselskab om dine muligheder.

 • Hvilken ulykkesforsikring skal jeg vælge som pensionist?

  Som pensionist har du normalt brug for en heltidsforsikring, som dækker hele døgnet.

  I nogle forsikringsselskaber kan du kun købe forsikringen indtil en vis alder, ligesom nogle få forsikringer har en udløbsdato. Herefter kan du have mulighed for at købe en særlig seniorforsikring, hvor forsikringssummerne typisk er noget lavere. Tal med dit forsikringsselskab om dine muligheder.

 • Udløber min ulykkesforsikring, når jeg bliver ældre?

  Mange ulykkesforsikringer udløber ikke ved en bestemt alder. På nogle forsikringer kan erstatningen dog blive nedsat, og du kan miste retten til fx dobbelterstatning fra en bestemt alder. Tjek, hvad der gælder for din forsikring.

 • Dækker min ulykkesforsikring det samme, når jeg bliver ældre?

  Din ulykkesforsikring dækker overordnet det samme, selvom du bliver ældre. Men du skal være opmærksom på følgende:

  • Erstatningen kan, på nogle forsikringer, blive nedsat fra en bestemt alder
  • Du kan miste retten til fx dobbelterstatning ved mén over 30 procent
  • En ulykkesforsikring dækker aldrig varige mén, som skyldes eller forværres pga. eksisterende sygdom/lidelser.
 • Hvad koster en ulykkesforsikring?

  Prisen på en ulykkesforsikring afhænger af flere ting, fx din alder, din beskæftigelse, størrelsen på forsikringssummen osv. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne priser og dækning på ulykkesforsikringer hos en lang række forsikringsselskaber. Vær opmærksom på, at du, i nogle forsikringsselskaber, skal købe en ulykkesforsikring inden en vis alder.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.