Tema
Debat

Andre deleordninger

Andre eksempler på deletjenester kan fx være udlejning af selskabstøj og transportordninger, hvor andre transporterer dit indbo for dig.

Der kan gælde særlige regler/begrænsninger, hvis man deler eller overlader sit indbo til andre. Tjek derfor altid inden, hvordan din forsikring dækker.

Deleindbo

Nogle boligejere vælger at dele udgiften med en nabo, en ven eller et familiemedlem, når de skal ud at investere i indbo, som kan være dyrt, eller som de kun sjældent bruger, fx et festtelt, en fejemaskine eller en ladcykel.
Vær opmærksom på, at din egen forsikring sandsynligvis kun dækker din egen ejerandel. Undersøg derfor altid, hvordan du og din medejer er forsikret.

Udlejning/udlån af indbo

Lejer du dine ting ud til andre, kan du have brug for at købe en erhvervsløsøreforsikring, hvis udlejningen er organiseret og sker regelmæssigt. Din indboforsikring dækker ikke ting, som du bruger i forbindelse med erhverv. Spørg dit forsikringsselskab, inden du lejer ud.

Når du lejer eller låner andres ting

Din indboforsikring dækker ting, som du låner eller lejer på samme måde som dine egne ting. Forsikringen kan fx dække, hvis det lejede brænder, bliver vandskadet eller bliver stjålet fra din lejlighed.
Andre pludselige skader på udvalgte ting er typisk dækket i de første 30 dage af låne-/lejeperioden, hvis ejerens forsikring ikke dækker. Men der er oftest en selvrisiko på forsikringen. Tjek, hvad der gælder for din forsikring.

Transport af indbo

Ligesom der er forskellige samkørselsordninger, er der også tjenester, som gør det muligt at få transporteret sit indbo fra ét sted til et andet.
 
Hvis der er betaling involveret, kan det have betydning for, om din egen indboforsikring dækker. En privat indboforsikring dækker normalt ikke, hvis du betaler andre for at transportere dine ting. Her skal en transportforsikring til.
Hvis du ikke betaler for transporten, dækker din indboforsikring, som hvis tingene lå i din egen bil. Vær opmærksom på, at din forsikring ikke dækker, hvis chaufføren render med dine ting.