Tema
Debat

Ansvarsforsikring er en del af din indboforsikring

Er du eller dine børn skyld i en skade, eller bliver I beskyldt for at have lavet en skade på andres ting eller person, skal du anmelde skaden til det forsikringsselskab, hvor du har din ansvarsforsikring, som er en del af din indboforsikring. Du skal ikke selv tage stilling til, om du er erstatningsansvarlig. Det gør dit forsikringsselskab.

 

Du skal være opmærksom på, at der kan gælde særlige regler, hvis skaden er sket på fx et el-løbehjul eller under privat udlejning. Hvis du har en drone, er dit ansvar normalt ikke dækket af din private ansvarsforsikring. Du kan derfor have brug for en særlig droneforsikring.

 

Har dit barn lavet skaden, kan du også her læse mere om børns erstatningsansvar og forældres ansvar.

 

 

Det er vigtigt at få dokumentation fra skadelidte

Hvis andre mener, at du er erstatningsansvarlig for en skade, er det en god idé at få erstatningskravet på skrift, hvor den skadelidte person skriver, hvad der præcist er sket og gør, at du er ansvarlig for skaden. 

 

Lov kun, at du anmelder skaden til din ansvarsforsikring, som dækker dit og familiens ansvar som privatpersoner. Anmeld kravet til din ansvarsforsikring. 

 

 

Det er dit forsikringsselskabet afgør, om du er ansvarlig

Når dit forsikringsselskab modtager din anmeldelse, vurderer de, om du er erstatningsansvarlig for skaden, og om skaden dermed er dækket af din ansvarsforsikring. Er skaden dækket, betaler dit forsikringsselskab erstatning til den skadelidte efter de regler, der gælder i erstatningsansvarsloven.

Din ansvarsforsikring hjælper også med at afvise et evt. uberettiget erstatningskrav.

 

Hvis skadelidte selv har en forsikring, der dækker

Har den skadelidte selv en forsikring, som dækker skaden, skal skadelidte anmelde skaden til sit forsikringsselskab i første omgang. 

 

Du bliver i sådan en situation kun erstatningsansvarlig, hvis du gjort noget indlysende farligt (groft uagtsomt), eller hvis du har lavet skaden med vilje.