Tema
Debat

Sommerhus i vinterhalvåret - forebyg skader

Bruger du ikke dit sommerhus vinteren over, er det en god idé at bruge lidt tid på at få lukket det ordentlig ned, så du slipper for både tyveri og frostskader.

Gør livet surt for indbrudstyven

Hen over vinteren har tyvene arbejdsro i sommerhusområder. Så det er ekstra vigtigt, at det er besværligt tyven at komme ind, og at der er så få værdier som muligt i dit sommerhus. 

Sørg derfor for at tage ting, der kan friste tyvene, med hjem - fx dyr elektronik og kunst. Træk også gardinerne fra, så det er tydeligt, at der ikke er noget at komme efter, og fjern altid ekstra nøgler, som kan være gemt ved sommerhuset.

Der er selvfølgelig ting, man ikke lige tager med sig, fx hårde hvidevarer, møbler og andet inventar. Derfor bør du sikre dit hus grundigt med solide låse, døre og vinduer. Tal også med naboerne om, at I holder øje med hinandens sommerhuse.

Endelig er det en god ide at få gemt fx havemøbler, grill, parasol, haveredskaber og andre udendørs ting af vejen. For de fleste sommerhusforsikringer dækker ikke simpelt tyveri, når du ikke opholder dig i huset. 

Slip for frostskader

Hvis vinteren byder på hårde frostgrader, er der stor risiko for, at vandrørene i dit sommerhus sprænger. Men du kan gøre meget for at forebygge det.

  • Luk for vandet ved hovedhanen og åben for alle husets vandhaner
  • Tøm blandingsbatterier for vand
  • Tøm vaske- og opvaskemaskiner for vand
  • Tøm eller sørger for at frostsikre toilettet, fx med frostvæske. 

Får du ikke tømt vandinstallationerne, skal du holde sommerhuset helt frostfrit – også for at forsikringen dækker eventuelle skader. Din sommerhusforsikring dækker nemlig ikke vandskader efter frostsprængte rør, hvis det sker i rum, der ikke er tilstrækkeligt opvarmede.

Husk forsikring på dit sommerhus

 

Du kan gøre meget for at passe på dit sommerhus. Men er uheldet alligevel ude, er det godt at have en fritidshusforsikring. 

 

Sammenlign priser og dækning på Forsikringsguiden.dk