En dyreforsikring er i nogle tilfælde et lovkrav. Det afhænger af, hvilket kæledyr du har eller anskaffer dig. Herunder kan du læse mere om de forskellige forsikringer til dyr.

Lovpligtige dyreforsikringer

Hunde og heste skal være ansvarsforsikret ifølge loven.

Hund

Har din hund bidt andre personer eller på anden måde været impliceret i en ulykke - fx løbet ud foran en bil, skal du anmelde skaden til din hundeansvarsforsikring. Derfor er det vigtigt, at du har styr på din hundeforsikring.
 

Hest

Har du en ridehest til privat brug, skal du anmelde eventuelle skader, som din hest laver, til din private indboforsikring. Den indeholder nemlig også en ansvarsforsikring, der dækker dit erstatningsansvar for skader, som din hest laver.
Bruger du din hest til erhverv, skal du købe en selvstændig hesteforsikring.

 

Dyreforsikring til andre dyr - fx katte

Hvis et andet dyr end en hund eller hest skader andre personer - fx ved at bide eller kradse, er det så godt som umuligt for de tilskadekomne at gøre dig erstatningsansvarlig for skaden.
 
Forsøger de alligevel at få erstatning af dig, skal du anmelde skaden til din indboforsikring. Den indeholder også en ansvarsforsikring, der på dine vegne vil afvise et uberettiget krav. Her kan du læse mere om, hvad en indbo- og ansvarsforsikring dækker.

Sygeforsikring

Du kan i nogle forsikringsselskaber også købe en sygeforsikring til fx din hund, hest eller kat. Den dækker typisk udgifter til dyrlægebehandling efter sygdom eller tilskadekomst med et begrænset beløb, som kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Her kan du læse mere om katteforsikring.

 

I nogle forsikringsselskaber kan du også udvide forsikringen med en dækning i tilfælde af død og uanvendelighed.

 

Hvor er du dækket?

Skader, som rammer dit dyr, eller som dit dyr laver, er typisk dækket af din dyreforsikring eller din indboforsikring i Danmark og ved rejser i udlandet i indtil tre måneder, når du har adresse i Danmark.

 

Skal du på ferie med dit dyr, er det en god idé at tjekke dine forsikringsvilkår eller tale med dit forsikringsselskab.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.