Tema
Debat

Katteforsikring

Du kan i nogle selskaber syge- og livsforsikre katte og andre smådyr. Ansvar for deres skader, skal du anmelde til din indboforsikring.

Ansvar for husdyrs skader

Hvis din kat, kanin eller andre dyr er årsag til, at en person uden for husstanden får en ting- eller personskade, kan din private ansvarsforsikring, som er en del af din indboforsikring, i nogle tilfælde betale erstatning til personen.

Det er dog meget sjældent, at man kan gøre en ejer af de nævnte dyr ansvarlig for dyrets færden. Det er kun i situationer, hvor man kan bebrejde ejeren for sin egen opførsel, at der kan blive et ansvar.

Sygeforsikring 

Du kan typisk købe en sygeforsikring til din kat, fra den er 8 uger og indtil den når en vis alder, som varierer fra selskab til selskab.

En sygeforsikring betaler dyrlægeudgifter, hvis dyret bliver sygt eller kommer til skade. Men der er normalt en grænse for, hvor meget forsikringen dækker pr. år og en selvrisiko. Du må kontakte dit forsikringsselskab for at høre, hvad der gælder hos dem.

Der er også forskel på, hvad du skal oplyse omkring katten for at kunne købe en sygeforsikring. 


Livsforsikring 

Forsikringen betaler erstatning, hvis din kat dør, eller du må aflive den pga. sygdom eller ulykke. Der kan være forskellige undtagelser i de enkelte selskaber, ligesom det ikke er alle forsikringsselskaber, der tilbyder livsforsikring til katte.