Tema
Debat

Katteforsikring

Du kan i nogle selskaber syge- og livsforsikre katte og andre smådyr. Ansvar for deres skader, skal du anmelde til din indboforsikring.

Ansvar for skader

Hvis din kat, kanin eller andre dyr er årsag til, at en person uden for husstanden får en ting- eller personskade, kan din private ansvarsforsikring, som er en del af din indboforsikring, måske betale erstatning til personen.

Det er dog meget sjældent, at man kan gøre en ejer af de nævnte dyr ansvarlig for dyrets færden. Det er kun situationer, hvor man kan bebrejde ejeren for sin egen handling, at der kan blive et ansvar.

Sygeforsikring 

Du kan typisk købe en sygeforsikring til din kat, fra den er 8 uger og indtil den når en vis alder, som varierer fra selskab til selskab.

Forsikringen betaler dyrlægeudgifter, men der er en maksimumsdækning samt en selvrisiko. Du må kontakte dit forsikringsselskab om den specifikke dækning.

Der er også forskel på, hvad du skal oplyse omkring katten for at kunne købe forsikringen. 


Livsforsikring 

Forsikringen betaler erstatning, hvis din kat dør, eller du må aflive den pga. sygdom eller ulykke. Der kan være forskellige undtagelser i de enkelte selskaber, ligesom det ikke er alle forsikringsselskaber, der tilbyder livsforsikring til katte.