Tema
Debat

Katteforsikring

Du kan i nogle selskaber syge- og livsforsikre katte og andre smådyr. Ansvar for deres skader, skal du anmelde til din indboforsikring.

En katteforsikring er ikke et lovkrav, men den kan være rar at have, hvis din kat bliver syg eller kommer ud for en ulykke.

 

Katteforsikring 

I nogle forsikringsselskaber kan du købe en katteforsikring, typisk fra den er 8 uger og indtil den når en vis alder, som varierer fra selskab til selskab.

En katteforsikring betaler dyrlægeudgifter, hvis dyret bliver sygt eller kommer til skade. Men der er normalt en grænse for, hvor meget forsikringen dækker pr. år og en selvrisiko. Du må kontakte dit forsikringsselskab for at høre, hvad der gælder hos dem.

Der er også forskel på, hvad du skal oplyse omkring katten for at kunne købe en sygeforsikring. 

 

Ansvar for dine husdyrs skader

En katteforsikring dækker ikke, hvis din kat er årsag til, at en person uden for husstanden får ødelagt sine ting eller kommer til skade. 
Hvis andre kræver erstatning af dig for din kats skader, kan du i stedet anmelde uheldet til din private indboforsikring, som også indeholder en ansvarsforsikring. Men vær opmærksom på, at den kun betaler erstatning i få tilfælde i relation til dyrs skader. Det skyldes, at man meget sjældent kan gøre en ejer af en kat, kanin, eller andre smådyr ansvarlig for dyrets færden. Det er kun, hvis man kan bebrejde ejeren for sin egen opførsel, at der kan blive et ansvar.


Livsforsikring 

I nogle forsikringsselskaber kan du udvide din katteforsikring med en livsforsikring, som betaler erstatning, hvis din kat dør, eller du må aflive den pga. sygdom eller ulykke. Der kan være forskellige undtagelser i de enkelte forsikringsselskaber, ligesom det ikke er alle forsikringsselskaber, der tilbyder livsforsikring til katte. 

Læs mere om forsikring af andre dyr