Tema
Debat

Hund med til Sverige

Hvis du planlægger at tage din hund med til Sverige eller et andet sted udenlands, er det vigtigt at forstå indrejsereglerne for hunde og forberede dig godt.

Rejser med kæledyr bliver mere og mere populære, og for mange hundeejere er det utænkeligt at skulle lade deres firbenede ven blive tilbage, når de tager på ferie. Særligt Sverige er et populært rejsemål med hund, så hvis du planlægger at tage din hund med til Sverige eller et andet sted i udlandet, er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne for det land man rejser til.

 

Læs mere her for at få nyttige tips til en vellykket rejse med din hund til fx Sverige.

 

Regler for at tage hund med til Sverige

 

Før du pakker kufferten og hundens yndlingslegetøj, er det vigtigt at kende de regler og krav, der gælder for rejser med hund til Sverige.

 

Når du skal have din hund med til Sverige, skal den opfylde følgende betingelser:

 

  1. Mikrochip: Din hund skal have en tydelig læsbar mikrochip, der er kompatibel med ISO-standard 11784 eller 11785.

  2. Gyldig Rabiesvaccination: Din hund skal være vaccineret mod rabies med en gyldig vaccination, og du skal vente 21 dage efter vaccinationen, før du rejser.

  3. EU Dyrepas: Du skal have et EU-dyrepas, som din dyrlæge udsteder, og det skal indeholde oplysninger om hundens identifikation, vaccinationer og ejeroplysninger.

  4. Ormekur: Din hund skal have en behandling mod bændelorm mellem 24 og 120 timer før indrejse i Sverige.

  5. Sundhedsattest: Selvom det ikke er påkrævet, anbefales det at have en sundhedsattest udfyldt af din dyrlæge, der bekræfter, at din hund er fri for smitsomme sygdomme.

 

 

Dyreforsikringer i Sverige

 

Hundeansvarsforsikringen er ikke lovpligtig i Sverige, ligesom det er i Danmark. Ansvarsforsikringen dækker i op til 3 måneder ved ophold udenfor Danmark.

 

Du skal være opmærksom på, at den almindelige syge- og ulykkesforsikring til hunde kun dækker i Danmark og at du skal købe en tillægsforsikring, hvis du skal have dækning for sygdom og tilskadekomst i udlandet.

 

Tal med dit forsikringsselskab om, hvordan din hund er dækket i udlandet og brug fx forsikringsguiden.dk, hvis du vil sammenligne pris og dækninger på hundeforsikringer.

Læs mere om forsikring til andre dyr


Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.