Tema
Debat

Fugt i din kælder - dækker din forsikring?

Vær opmærksom på fugt i kælder

Du skal være opmærksom på risikoen for fugt i kælderarealer, såfremt du køber et hus med en kælder. Jo ældre huset og kælderen er, desto større sandsynlighed er der for fugt i kælderen, som oftest er forbundet med større problemer.

 

Fugt i kælder på et ældre hus, uden fugtsikring, er ikke usædvanligt taget husets alder i betragtning, så derfor dækker en ejerskifteforsikring som regel ikke i dette tilfælde. Køber du derimod et nyere hus, så kan du forvente, at der ikke er fugt og dermed fundament for skimmelsvamp. Såfremt der dog alligevel er fugt og begyndende skimmelvækst vil dette oftest blive anset for en skade, der er dækket af en ejerskifteforsikring.

 

Du skal som køber også være opmærksom på, at en kælder som udgangspunkt ikke er godkendt til beboelse grundet de skadelige virkninger ved fugt eller manglende brandveje. Du skal derfor foretage en gennemgående renovering af kælderen, og din kommune skal påse og godkende kælderen til beboelse. Kommunerne stiller forskellige krav til kælderens beskaffenhed, hvorfor du skal kontakte din kommune for at finde ud af, hvilke krav de stiller, for at din kælder kan blive godkendt til beboelse.