Tema
Debat

Fugt i din kælder - dækker din forsikring?

Vær opmærksom på fugt

Du skal være opmærksom på risikoen for fugt i kælderarealer, såfremt du køber et hus med en kælder. Jo ældre huset og kælderen er, desto større sandsynlighed er der for fugt i kælderen, der oftest er forbundet med større problemer.

 

Fugt i kælderen på et ældre hus, uden fugtsikring, er ikke usædvanligt taget husets alder i betragtning, så derfor dækker ejerskifteforsikringen som regel ikke i dette tilfælde. Hvorimod hvis du køber et nyere hus, så kan du forvente, at der ikke er fugt og dermed fundament for skimmelsvamp. Såfremt der dog alligevel er fugt og begyndende skimmelvækst vil dette oftest anses for en skade, der er dækket af ejerskifteforsikringen.

 

Du skal som køber yderligere være opmærksom på, at en kælder som udgangspunkt ikke er godkendt til beboelse grundet de skadelige virkninger ved fugten eller ved manglende brandveje. Du skal derfor foretage en gennemgående renovering af kælderen, og din kommune skal påse og godkende kælderen til beboelse. Kommunerne stiller forskellige krav til kælderens beskaffenhed, hvorfor du skal kontakte din kommune for at finde ud af, hvilke krav de stiller før der kan ske godkendelse af kælderen til beboelse.