Du kan være dækket af en rejseforsikring i Danmark, selvom du ikke holder ferie i udlandet.

 

I Danmark skal du selvfølgelig ikke betale for læge- eller hospitalsbesøg, hvis du bliver syg på din ferie. Men der kan opstå situationer, hvor du godt kan få brug for en rejseforsikring i Danmark.

 

Har du lejet et sommerhus eller en anden form for feriebolig i Danmark, kan du fx komme i den situation, at du må aflyse ferien pga. sygdom eller dødsfald i familien.

 

Mangler du en rejseforsikring?

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning på rejseforsikringer.

Forsikringsguiden

Hvad dækker en rejseforsikring i Danmark?

Har du i forvejen rejseforsikring med afbestillingsforsikring, kan du have mulighed for at få refunderet det beløb, du mister ved at afbestille din planlagte ferie i Danmark pga. akut sygdom eller dødsfald. Det er ofte et krav, at ferien foregår i en lejet feriebolig, og at den strækker sig over et vist antal overnatninger. Tjek, hvad der står i dine forsikringsvilkår.

 

En rejseforsikring i Danmark kan desuden  

 • sikre dig erstatning for ødelagt ferie, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien
 • dække ekstra udgifter til anden bolig, hvis du ikke kan bruge ferieboligen pga. skade - fx vandskade eller indbrud
 • dække, hvis du er ansvarlig for en skade på en lejet feriebolig.

Er du i tvivl om, hvordan din rejseforsikring dækker i Danmark, så kontakt dit forsikringsselskab - allerede når du planlægger din ferie.

 

Ofte stillede spørgsmål


 • Dækker alle rejseforsikringer i Danmark?

  Nej, det er ikke alle rejseforsikringer, som dækker i Danmark. Desuden kan det være et krav, at du har et vist antal overnatninger i en lejet feriebolig for, at forsikringen dækker. Tjek, hvad der gælder for din egen rejseforsikring eller spørg dit forsikringsselskab.

 • Hvad dækker rejseforsikringen i Danmark?

  Som dansker er det gratis at gå til læge, hvis du bliver syg eller kommer til skade under din ferie. Men du kan få brug for din rejseforsikring i andre situationer både før og under ferien. En rejseforsikring kan fx dække

  • Afbestilling - ved akut sygdom eller dødsfald hos dig eller din nærmeste familie inden ferien
  • Ødelagt ferie - fordi du bliver syg eller kommer til skade på ferien
  • Ekstra udgifter til anden bolig - hvis du ikke kan bruge ferieboligen pga. skade, fx vandskade eller indbrud
  • Når du ødelægger noget i ferieboligen.

  Det er ofte et krav, at ferien foregår i en lejet feriebolig, og at den strækker sig over et vist antal overnatninger. Forsikringsselskabernes dækning og vilkår er forskellige. Tjek derfor, hvad der gælder for din rejseforsikring i Danmark.

 • Er alle rejser i Danmark dækket af min rejseforsikring?

  Nej, det er ofte et krav, at din ferie foregår i en lejet feriebolig, og at den strækker sig over et vist antal overnatninger. Du kan derfor fx ikke få erstatning for ferie, som foregår i dit eget sommerhus. Tjek, hvad der står i dine forsikringsvilkår.

 • Hvornår kan jeg opnå erstatning for ødelagt ferie?

  Forsikringen dækker typisk, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade og hospitalsindlagt eller tvunget til at opholde dig i ferieboligen. Det skal være lægeligt dokumenteret. Den kan også dække, hvis du må afbryde ferien pga. akut alvorlig sygdom eller dødsfald i nærmeste familie. Erstatningen betales normalt fra det tidspunkt, hvor du enten

  1. Søger læge
  2. Bliver indlagt
  3. Må afbryde ferien og rejse hjem pga. sygdom/dødsfald i nærmeste familie
 • Hvad koster en rejseforsikring, som dækker i Danmark?

  Dækningen i Danmark er typisk en del af din almindelige rejseforsikring. Har du ikke en rejseforsikring, kan du sammenligne pris og dækning på rejseforsikringer hos en lang række forsikringsselskaber på Forsikringsguiden.dk.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.