Tema
Debat

Rejseforsikring i Europa

Når du holder ferie i Europa, skal du også huske at tænke på rejseforsikring.​​​

Afhængigt af, hvor du rejser hen, hvad formålet med rejsen er, og hvor længe du er væk, er der forskel på, hvordan du er sikret på rejsen.


Rejser i EU (EØS-lande)

Det gule sygesikringskorts dækning ved rejser i EU ophørte den 1. august 2014.

 

I stedet er du dækket som det enkelte lands egne borgere via det blå EU-sygesikringskort, når du er på ferie, studieophold eller forretningsrejse i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz i op til 1 år. Læs mere om dækningen på det blå kort under linket i højre side. 

 

Tager du på ferie kun med det blå kort, så sæt dig grundigt ind i de lokale forhold og regler. Der er store forskelle på, hvor stor regningen kan blive, og hvor lang ventetid der er, alt efter hvor du rejser hen. Vær også opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker alt. 

 

Rejser i Norden, Grønland og Færøerne (hjemtransport)

Hvis du bliver syg på en rejse i et andet nordisk land (Finland, Norge, Island eller Sverige) og bliver nødt til at rejse hjem på en anden og dyrere måde end planlagt, kan dine merudgifter være dækket efter den Nordiske Konvention.

 

Rejser du til Færøerne eller Grønland, kan hjemtransport på samme måde være dækket af den offentlige sygesikring.

 

Læs mere under linket i højre side. 

 

Overvej en rejseforsikring

Det er ikke alt, du kan få dækket med det blå kort. Fx er hjemtransport og behandling på privathospital ikke dækket. Der kan være en egenbetaling i det land, du rejser til, og du har ikke mulighed for at ringe til en dansk alarmcentral for at få hjælp.
 
Derfor kan du overveje at supplere dækningen på det blå kort med en rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU sygesikringskort


Særlige regler i Norden