Tema
Debat

Rejseforsikring i Europa

Når du holder ferie i Europa, skal du også huske at tænke på rejseforsikring.​​​

Når du rejser i Europa, kan du have brug for en rejseforsikring.

 

Afhængigt af, hvor du rejser hen, hvad formålet med rejsen er, og hvor længe du er væk, er der nemlig forskel på, hvordan du er sikret på din rejse.


Rejser i EU (EØS-lande)

Dækningen på det gule sygesikringskort ophørte ved rejser i Europa den 1. august 2014.

 

I stedet er du dækket som det enkelte lands egne borgere via det blå EU-sygesikringskort, når du er på ferie, studieophold eller forretningsrejse i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz i op til 1 år. 

 

Tager du på ferie kun med det blå kort, så sæt dig grundigt ind i de lokale forhold og regler. Der er store forskelle på, hvor stor regningen kan blive, og hvor lang ventetid der er, alt efter hvor du rejser hen. Vær også opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker alt. Fx er hjemtransport ikke dækket. 

 

Rejser i Norden, Grønland og Færøerne 

Hvis du bliver syg på en rejse i et andet nordisk land (Finland, Norge, Island eller Sverige) og bliver nødt til at rejse hjem på en anden og dyrere måde end planlagt, kan dine merudgifter til hjemtransport være dækket efter den Nordiske Konvention.

 

Rejser du til Færøerne eller Grønland, er du dækket af det gule sygesikringskort under midlertidigt ophold. Dvs. at du har adgang til de samme sundhedsydelser som borgerne i landet. 

 

Overvej en rejseforsikring

Det er ikke alt, du kan få dækket med det blå kort. Derfor kan du overveje at supplere dækningen på det blå kort med en rejseforsikring.
Fx er hjemtransport og behandling på privathospital ikke dækket af det blå sygesikringskort. Der kan også være en egenbetaling i det land, du rejser til, som du selv må betale, og du har ikke mulighed for at ringe til en dansk alarmcentral for at få hjælp, medmindre du har en rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU sygesikringskort


Særlige regler i Norden