Når du holder ferie i Europa, skal du huske at tænke på rejseforsikring​ - også selvom du er dækket af det blå EU-sygesikringskort indenfor EU. For det blå kort dækker ikke som en rejseforsikring, selvom mange tror det. 

 

Det er også en god idé at hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. I app'en kan du holde dig opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledning og skrive dig på danskerlisten. På den måde kan Udenrigsministeriet kontakte dig, hvis der skulle opstå en krise i det land, hvor du befinder dig. Du finder Rejseklar app'en her

 

Overvej en rejseforsikring i Europa

Det er ikke alt, du kan få dækket med det blå kort. Fx er hjemtransport og behandling på privathospital ikke dækket af det blå sygesikringskort. Der kan også være en egenbetaling i det land, du rejser til, som du selv må betale, og du har ikke mulighed for at ringe til en dansk alarmcentral for at få hjælp, medmindre du har en rejseforsikring.

Derfor kan du overveje at supplere dækningen på det blå kort med en rejseforsikring.

 

Mangler du en rejseforsikring?

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning på rejseforsikringer i Europa.

Forsikringsguiden

Når du rejser i EU (EØS-lande)

Dækningen på det gule sygesikringskort ophørte ved rejser i Europa den 1. august 2014.

 

Du er i stedet dækket som det enkelte lands egne borgere via det blå EU-sygesikringskort, når du er på ferie, studieophold eller forretningsrejse i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz i op til 1 år. Det betyder, at du kan blive behandlet hos læge og hospital, der er tilsluttet en offentlig sygesikring, hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen.

 

Er du syg inden ferien, er det vigtigt, at du rådfører dig med dit forsikringsselskab. Det blå kort dækker behandling af eksisterende sygdom, men det gør din rejseforsikring normalt ikke. 

 

Tager du på ferie kun med det blå kort, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i de lokale forhold og regler. Der er nemlig stor forskel på, hvor stor regningen kan blive, og hvor lang ventetid der er, alt efter hvor du rejser hen. Vær også opmærksom på, at der er ting, som det blå EU-sygesikringskort ikke dækker. Derfor kan du stadig have gavn af en rejseforsikring i Europa.

 

En rejseforsikring kan nemlig yde assistance på rejsen, ligesom den kan dække udgifter, som det blå kort ikke gør. Her kan du læse mere om, hvad en rejseforsikring dækker.

 

Rejser i Norden, Grønland og Færøerne 

Hvis du bliver syg på en rejse i et andet nordisk land (Finland, Norge, Island eller Sverige) og bliver nødt til at rejse hjem på en anden og dyrere måde end planlagt, kan dine merudgifter til hjemtransport være dækket efter den nordiske konvention.

 

Rejser du til Færøerne eller Grønland, er du dækket af det gule sygesikringskort under midlertidigt ophold. Dvs. at du har adgang til de samme sundhedsydelser som borgerne i landet. 

Læs mere om det blå EU sygesikringskort


Særlige regler i Norden


Rejseklar app

Hent Rejseklar app her
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.