Tjek altid din rejseforsikring, inden du tager på skiferie. ​​Skiulykker kan være en dyr affære, og der kan være behov for at ændre din rejseforsikring. 

 

Du kan nemlig have behov for en udvidet rejseforsikring, når du skal på skiferie. For i nogle forsikringsselskaber, skal du købe en tillægsdækning for at være dækket af din rejseforsikring i forbindelse med skisport.

 

Herudover kan du have brug for at tilkøbe andre dækninger på din rejseforsikring i forbindelse med en skiferie - fx ødelagt ferie og ubenyttet udstyr.

 

Kontakt dit forsikringsselskab, og hør, hvordan din rejseforsikring dækker på skiferie, inden du tager af sted.

 

Hjemtransport en dyr affære

Tal fra rejseforsikringsbranchen viser, at der er fem gange større risiko for at komme galt af sted på skiferien end en normal ferie.

En del af de alvorlige skader, der sker på skiferie i udlandet, kræver speciel hjemtransport, som nemt kan koste 30-50.000 kr. og i værste fald et langt dyrere, hvis man skal med ambulancefly. Uden en rejseforsikring skal du selv have penge op af lommen, hvis uheldet er ude. For det blå sygesikringskort dækker ikke udgifter hjemtransport.

 

Ødelagt ferie

Mange rejseforsikringer dækker ødelagt ferie i forbindelse med sygdom eller uheld, hvis du bliver indlagt eller kun må opholde dig i din feriebolig på din skiferie.

 

Nogle rejseforsikringer kan desuden være udvidet til at dække, hvis du pga. sygdom eller tilskadekomst ikke kan udføre den planlagte aktivitet, dvs. skiløb. Det kan fx være pga. en brækket arm eller en knæskade. Undersøg med dit forsikringsselskab, om du er dækket, eller om udvide din rejseforsikring, når du skal på skiferie.

 

Erstatningen bliver normalt fastsat til rejsens pris pr. dag, hvor du er syg og/eller ikke kan udføre den planlagte aktivitet. I nogle tilfælde får du en i forvejen aftalt dagserstatning.

Nogle forsikringer betaler en erstatningsrejse, dvs. hele rejsens pris, hvis sygdom/skaden forhindrer, at du kan udføre din aktivitet i mere end halvdelen af rejsen. Det er vigtigt, at lægen i sin lægeerklæring beskriver diagnosen præcist og forklarer betingelserne for diagnosen.

Lejet udstyr og liftkort

Har du lejet udstyr på din skiferie, er det i nogle tilfælde muligt at få refunderet dine omkostninger hos udlejeren.

Et ubenyttet liftkort kan i nogle tilfælde blive refunderet af skisportsstedet, når du ikke kan benytte det pga. alvorlig tilskadekomst. Tjek, hvad der fremgår af aftalen.

Hvis du ikke kan få refusion for udstyr og liftkort, kan der være dækning på din rejseforsikring, hvis du har en udvidet dækning.

 

Tyveri på skiferien

Din indboforsikring dækker på rejser i indtil tre måneder i hele verden. Din indboforsikring vil typisk dække tyveri på ferien på samme måde, som hvis det skete i Danmark.

Tyveri fra dit hotelværelse/lejlighed er dækket af din indboforsikring. Men hvis der ikke er tegn på indbrud, kan du ikke få erstattet penge og smykker, og der kan være en begrænset dækning på særligt indbo som fx fotoudstyr. Tyveri af liftkort er dækket, hvis der er et billede på det. 

Bliver dine ski stjålet, mens de står uden for fx en skirestaurant, hvor du nyder et måltid, vil skiene normalt være dækket af din indboforsikring. Men der kan være en selvrisiko - og lader du skiene stå uden opsyn i længere tid, kan forsikringsselskabet vurdere det som groft uagtsomt. I den situation vil din indboforsikring ikke dække.

 

For at mindske risikoen for tyveri af ski, kan du sætte den ene ski sammen med en andens ski, da det ikke er attraktivt at løbe med et par ski, som ikke er ens.  

Tyveri skal anmeldes til politiet

Bliver du udsat for tyveri på ferien, skal du huske at anmelde det til det nærmeste politi i området og få en kvittering.

Husk en rejseforsikring på skiferien

Find den rigtige forsikring på forsikringsguiden.

 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.