Tema
Debat

Rejseforsikring på skiferie

​​Skiulykker kan være en dyr affære, og der kan være behov for at ændre din rejseforsikring, når du skal på skiferie. Tjek din rejseforsikring, inden du tager afsted.

Hjemtransport en dyr affære

Tal fra rejseforsikringsbranchen viser, at der er fem gange større risiko for at komme galt af sted på skiferien end en normal ferie.

En del af de alvorlige skader, der sker på skiferie i udlandet, kræver speciel hjemtransport, som nemt kan koste 30-50.000 kr. og i værste fald et langt dyrere, hvis man skal med ambulancefly. Uden en rejseforsikring skal du selv have penge op af lommen, hvis uheldet er ude. For det blå EU-Sygesikringskort dækker ikke udgifter hjemtransport.

Særlige dækninger på en rejseforsikring

Du skal være opmærksom på, at du i nogle tilfælde skal have en speciel udvidelse for, at din rejseforsikring dækker skader, der sker på ski. Herudover kan du have brug for særlige dækninger på en skiferie, fx ødelagt ferie og ubenyttet udstyr. Kontakt dit forsikringsselskab, og hør, hvordan du er dækket, inden du tager af sted.   

Ødelagt ferie

Din forsikring kan være udvidet til at dække ødelagte feriedage eller erstatningsrejse, hvis du bliver syg eller kommer til skade, og du derfor ikke kan udføre den planlagte aktivitet, dvs. skiløb. Det kan fx være pga. en brækket arm eller en knæskade.  

Erstatningen bliver fastsat til rejsens pris pr. dag, hvor du ikke kan udføre den planlagte aktivitet. I nogle tilfælde får du en i forvejen aftalt dagserstatning.

Nogle forsikringer erstatter hele rejsens pris, hvis sygdom/skaden forhindrer aktiviteten i mere end halvdelen af rejsen. Det er vigtigt, at lægen i sin lægeerklæring beskriver diagnosen præcist og forklarer betingelserne for diagnosen.

Lejet udstyr og liftkort

Har du lejet udstyr, er det i nogle tilfælde muligt at få refunderet dine omkostninger hos udlejer.

Et ubenyttet liftkort kan i nogle tilfælde blive refunderet af skisportsstedet, når du ikke kan benytte det pga. alvorlig tilskadekomst.

Hvis du ikke kan få refusion for udstyr og liftkort, kan der være dækning på din rejseforsikring.

Tyveri på skiferien

Din indboforsikring dækker på rejser i indtil 3 måneder i hele verden. Forsikringen vil typisk dække på samme måde, som hvis skaden var opstået i Danmark.

Tyveri fra dit hotelværelse/lejlighed er dækket af din indboforsikring. Hvis der ikke er tegn på indbrud, er penge og smykker ikke dækket, og der kan være en begrænset dækning på særligt indbo som fx fotoudstyr. Tyveri af liftkort er dækket, hvis der er et billede på det. 

Bliver dine ski stjålet, mens de står uden for skirestauranten, hvor du nyder et måltid, vil skiene normalt være dækket af din indboforsikring. Men lader du skiene stå uden opsyn i længere tid, kan forsikringsselskabet vurdere det som groft uagtsomt, og skaden vil dermed ikke være dækket. For at mindske risikoen for tyveri af ski kan man sætte den ene ski sammen med en andens ski, da det ikke er attraktivt at løbe med et par ski, som ikke er ens.  

Tyveri skal anmeldes til politiet

Bliver du udsat for tyveri, skal du huske at anmelde det til det nærmeste politi i området og få en kvittering.

Husk rejseforsikringen på skiferien

Find den rigtige forsikring på forsikringsguiden.