Du skal selv sørge for forsikring som studerende. For i de fleste tilfælde er du ikke dækket af uddannelsesstedets forsikring, når du er studerende, hvis du fx får stjålet dine ting eller kommer til skade.

 

Det er vigtigt med en forsikring som studerende, der dækker både dig selv og dine ting. Overvej derfor, at købe en indbo- og en ulykkesforsikring

 

Nogle forsikringsselskaber har særlige rabatter eller pakker af forsikringer til studerende. Tal med dit forsikringsselskab eller brug Forsikringsguiden.dk til at sammenligne pris og dækning på dine forsikringer.

Indboforsikring til studerende - Forsikring af dine ting

Når du er studerende, arbejder du typisk hjemme, på skolen eller uden for hjemmet, fx hos andre studerende. De ting, som du medbringer fra din bopæl, fx din bærbar computer og mobiltelefon er dækket af din egen indboforsikring eller dine forældres indboforsikring, hvis du bor hjemme. 

Forsikringen dækker nemlig også indbo, som befinder sig midlertidigt uden for din adresse. En indboforsikring dækker dine ting på samme måde, som hvis de fx bliver stjålet eller skadet på din bopæl. Men vær opmærksom på, at der kan gælde særlige begrænsninger alt efter, hvordan tyveriet sker. Læs også, hvad du skal være opmærksom på ved fx forsikring på efterskole.

 

 

Ulykkesforsikring til studerende - Hvis du kommer til skade

Du skal som hovedregel selv have en forsikring som studerende for at få erstatning, hvis du kommer til skade på dit uddannelsessted.

 

Har du ingen ulykkesforsikring, har du kun mulighed for at få erstatning fra skolen, hvis man kan bebrejde dem, at ulykken er sket. I den situation bør du anmelde uheldet til skolen. Hvis skolen har en erhvervsansvarsforsikring, kan du bede dem om at anmelde uheldet til deres forsikringsselskab.

 

Læs mere om ulykkesforsikring her.

 

Rejseforsikring til studerende - Rejser og erhvervspraktik

Hvis du i forbindelse med din uddannelse skal på studierejse eller i erhvervspraktik, kan du i nogle situationer være dækket, hvis du kommer til skade. Læs mere om forsikring under erhvervspraktik her.

Men i de fleste tilfælde skal du selv købe en forsikring som studerende, hvis studierejsen går til udlandet. Den forsikring du har brug for er en rejseforsikring.