Du skal selv sørge for forsikring som studerende. For i de fleste tilfælde er du ikke dækket af uddannelsesstedets forsikring, når du er studerende, hvis du fx får stjålet dine ting eller kommer til skade.

 

Det er vigtigt med en forsikring som studerende, der dækker både dig selv og dine ting. Overvej derfor, at købe en indbo- og en ulykkesforsikring

 

Nogle forsikringsselskaber har særlige rabatter eller pakker af forsikringer til studerende. Tal med dit forsikringsselskab eller brug Forsikringsguiden.dk til at sammenligne pris og dækning på dine forsikringer.

Indboforsikring til studerende - Forsikring af dine ting

Når du er studerende, arbejder du typisk hjemme, på skolen eller uden for hjemmet, fx hos andre studerende. De ting, som du medbringer fra din bopæl, fx din bærbar computer og mobiltelefon er dækket af din egen indboforsikring eller dine forældres indboforsikring, hvis du bor hjemme. 

Forsikringen dækker nemlig også indbo, som befinder sig midlertidigt uden for din adresse. En indboforsikring dækker dine ting på samme måde, som hvis de fx bliver stjålet eller skadet på din bopæl. Men vær opmærksom på, at der kan gælde særlige begrænsninger alt efter, hvordan tyveriet sker. Læs også, hvad du skal være opmærksom på ved fx forsikring på efterskole.

 

 

Ulykkesforsikring til studerende - Hvis du kommer til skade

Du skal som hovedregel selv have en forsikring som studerende for at få erstatning, hvis du kommer til skade på dit uddannelsessted.

 

Har du ingen ulykkesforsikring, har du kun mulighed for at få erstatning fra skolen, hvis man kan bebrejde dem, at ulykken er sket. I den situation bør du anmelde uheldet til skolen. Hvis skolen har en erhvervsansvarsforsikring, kan du bede dem om at anmelde uheldet til deres forsikringsselskab.

 

Læs mere om ulykkesforsikring her.

 

Rejseforsikring til studerende - Rejser og erhvervspraktik

Hvis du i forbindelse med din uddannelse skal på studierejse eller i erhvervspraktik, kan du i nogle situationer være dækket, hvis du kommer til skade. Læs mere om forsikring under erhvervspraktik her.

Men i de fleste tilfælde skal du selv købe en forsikring som studerende, hvis studierejsen går til udlandet. Den forsikring du har brug for er en rejseforsikring. 

Ofte stillede spørgsmål


 • Hvilke forsikringer har jeg brug for som studerende?

  Som studerende har du minimum brug for en indboforsikring, som fx dækker, hvis du får stjålet dine ting, eller dine ting bliver ødelagt i en brand. Forsikringen indeholder også en meget vigtig ansvarsdækning, som betaler erstatning, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade, eller du ved et uheld ødelægger andres ting. 

   

  Herudover bør du overveje en ulykkesforsikring, fordi den giver en en økonomisk tryghed, hvis du skulle komme alvorligt til skade efter en ulykke.

   

  Hvis du rejser til udlandet, er det også vigtigt med en rejseforsikring.

 • Har jeg brug for en indboforsikring, når jeg ikke har så mange ting?

  Alle har brug for en indboforsikring. Selvom du ikke har så mange ting, løber det hurtigt op, hvis din lejlighed fx brænder og du skal ud at genanskaffe alt fra nyt. Derudover indeholder alle indboforsikringer en meget vigtig ansvarsdækning, som betaler erstatning, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade eller får ødelagt deres ting. Til sidst er det også din indboforsikring, som betaler for genhusning, dvs. dine ekstraudgifter, hvis du ikke kan blive boende i din lejlighed i forbindelse med en skade, som er dækket af din indboforsikring.

 • Er jeg ikke dækket af mine forældres indboforsikring som studerende?

  Som studerende er du dækket af dine forældres indboforsikring, hvis du bor hjemme. Hvis du er flyttet hjemmefra og bor alene, kan du være dækket af deres forsikring, når du er under 18 eller 21 år. Aldersgrænsen kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Tjek med dine forældre, hvad der gælder for deres indboforsikring.

 • Hvad koster forsikringer som studerende?

  Prisen på dine forsikringer som studerende varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Nogle forsikringsselskaber har specielle studieforsikringer. På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning på de mest almindelige forsikringer. 

 • Kan jeg få erstatning af skolen, hvis jeg kommer til skade eller får ødelagt mine ting på uddannelsesstedet?

  Nej ikke som hovedregel. Kun hvis skolen ved fejl eller forsømmelse er skyld i, at du er kommet til skade eller har fået ødelagt dine ting, kan du kræve erstatning af skolen.

   

  Du skal derfor selv sørge for at forsikre dine ting og dig selv mod ulykker. Det gør du ved at købe en ulykkes- og en indboforsikring. Din indboforsikring dækker også de ting, du medbringer på skolen.

   

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.