Skal du dyrke farlig sport eller aktiviteter på ferien, er det ikke sikkert, at dine forsikringer dækker. Når du fx paraglider eller lejer en vandscooter, vurderer forsikringsselskaberne typisk, at risikoen for uheld er større. Og det kan betyde, at du skal udvide din forsikring ved farlig sport/aktiviteter. 

 

Har du ikke købt en udvidet forsikring ved farlig sport, kan du miste retten til at få erstatning eller risikere at få nedsat din erstatning, hvis du kommer til skade under en aktivitet, som betragtes som farlig sport. 

 

Læs mere om forsikring ved farlig sport her på siden.

 

Hvad er farlig sport?

Farlig sport er aktiviteter og sportsgrene, hvor du udsætter dig selv for en øget risiko for at komme til skade. Det er altså aktiviteter, hvor risikoen for skader er højere end ved almindelig sportsgrene. Det findes i høj grad inden for motor-, luft-, kamp- og vandsport.

 

Eksempler på farlig sport er fx motorløb, gokartkørsel, faldskærmsudspring, riverrafting, bjergbestigning, rappelling, boksning, karate, dykning m.m.

 

Det er ikke alle former for farlig sport, hvor du kan udvide din forsikring, ligesom der kan være forskel på, hvad de enkelte forsikringsselskaber betragter som farlig sport. Tal med dit forsikringsselskab om, hvilke muligheder du har for forsikring ved farlig sport.

 

 

Din rejseforsikring 

Din rejseforsikring dækker som hovedregel ikke, hvis du kommer til skade ved farlig sport på ferien. Det kan fx være paragliding, bjergbestigning, eller faldskærmsudspring. Det gælder både i forhold til fx hospitalsbehandling, og hvis du skal transporteres hjem med særlig transport, fordi du er kommet til skade. Behandling på sygehus kan være dækket af det blå sygesikringskort, hvis du rejser i EU.

 

I nogle forsikringsselskaber kan udvide din forsikring ved farlig sport, så den dækker, hvis du kommer til skade. Undersøg dine muligheder for at købe en forsikring ved farlig sport inden ferien.

 

Du kan her læse mere om rejseforsikring og hvad den dækker.

 

Din ulykkesforsikring

Kommer du til skade under en aktivitet, som betragtes som farlig sport, kan du risikere, at din egen ulykkesforsikring ikke dækker eller kun dækker i begrænset omfang, hvis du fx får varige mén efter ulykken. Tjek med dit forsikringsselskab, hvad de betragter som "farlig sport", og om du har brug for at udvide din forsikring ved farlig sport.

Hos nogle forsikringsselskaber kan du mod ekstra betaling udvide din forsikring ved farlig sport, så den dækker, hvis du kommer til skade og får varige mén.

Du bør kontakte dit forsikringsselskab i god tid for at høre, hvordan du er dækket og evt. få udvidet din forsikring ved farlig sport. ​

Din ansvarsforsikring - Særlige regler for ting med motor

Når du kører på motorcykel, knallert, vandscooter eller jetski, er du normalt ikke dækket af din private ansvarsforsikring, som er en del af din indboforsikring.

Du skal derfor altid tjekke, om udlejeren har en forsikring, der dækker, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade under kørslen/sejladsen, eller hvis der sker skade på selve køretøjet/fartøjet. Lej aldrig ting med motor, før du ved, at ejeren som minimum har en ansvarsforsikring. Det gælder på rejser i udlandet - men også i Danmark.

Som tommelfingerregel dækker din private ansvarsforsikring ikke skader på personer, der sker ved brug af søfartøjer med en motorydelse på mere end 25 hestekræfter - fx jetski og vandscootere. På samme måde dækker den heller ikke skader, som du laver under kørsel i bil, knallert eller scooter. Og det gør en rejseforsikring heller ikke.


Sæt dig derfor godt ind i forsikringsforholdene, inden du lejer et køretøj eller en vandscooter/jetski.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.