Tema
Debat

Forsikring ved farlig sport

Hvis du skal dyrke farlige aktiviteter eller leje ting med motor i på ferien, er det ikke sikkert, at din forsikring dækker.

Din rejseforsikring

Din rejseforsikring dækker som hovedregel ikke, hvis du kommer til skade ved farlig sport på ferien, fx paragliding, bjergbestigning, og faldskærmsudspring. Det gælder både i forhold til fx hospitalsbehandling, og hvis du skal transporteres hjem. Behandling på sygehus kan være dækket af det blå sygesikringskort, hvis du rejser i EU.

 

I nogle forsikringsselskaber kan du købe en udvidet rejseforsikring ved farlig sport, så den dækker, hvis du kommer til skade. Undersøg dine muligheder for at købe en forsikring ved farlig sport inden ferien.

 

Du kan her læse mere om, hvad en rejseforsikring dækker.

 

Din egen ulykkesforsikring

Kommer du til skade under en farlig sportsaktivitet kan du desuden risikere, at din egen ulykkesforsikring ikke dækker. Tjek med dit forsikringsselskab, hvad de betragter som "farlig sport".

Hos nogle forsikringsselskaber kan du mod ekstra betaling udvide din ulykkesforsikring ved farlig sport, så den dækker, hvis du kommer til skade og får varige mén.

Du bør kontakte dit forsikringsselskab i god tid for at høre, hvordan du er dækket og evt. få udvidet din forsikring ved farlig sport. ​

Særlige regler for ting med motor

Når du kører på motorcykel, knallert, vandscooter eller jetski, er du ikke dækket af din private ansvarsforsikring, som er en del af din indboforsikring.

Du skal derfor altid tjekke, om udlejeren har en forsikring, der dækker, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade under kørslen, og hvis der sker skade på selve køretøjet. Lej ikke ting med motor i uden at undersøge, at ejeren som minimum har en ansvarsforsikring. Det gælder på rejser i udlandet, men også i Danmark.

Som tommelfingerregel dækker din private ansvarsforsikring ikke skader på personer, der sker ved brug af søfartøjer på over 25 hestekræfter - fx jetski og vandscootere. På samme måde dækker den heller ikke skader, som du laver med bil, knallert eller scooter. Og det gør en rejseforsikring heller ikke.