Tema
Debat

Forsikring ved farlig sport

Hvis du skal dyrke farlige aktiviteter eller leje ting med motor i på ferien, er det ikke sikkert, at din forsikring dækker.

Din egen ulykkesforsikring

Kommer du til skade, når du dyrker visse former for farlige aktiviteter, fx bjergbestigning, paragliding og faldskærmsudspring, kan du risikere, at din egen ulykkesforsikring ikke dækker. Tjek med dit forsikringsselskab, hvad de betragter som "farlig sport".

Hos nogle forsikringsselskaber kan du mod ekstra betaling udvide din forsikring til at dække visse farlige fritidsaktiviteter.

Du bør kontakte dit forsikringsselskab i god tid for at høre, hvordan du er dækket og evt. få udvidet forsikringen. ​

Særlige regler for ting med motor

Når du kører på motorcykel, knallert, vandscooter eller jetski, er du ikke dækket af din ansvarsforsikring, som er en del af din indboforsikring.

Du skal derfor altid tjekke, om udlejeren har en forsikring, der dækker, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade under kørslen, og hvis der sker skade på selve køretøjet. Lej ikke ting med motor i uden at undersøge, at ejeren som minimum har en ansvarsforsikring. Det gælder på rejser i udlandet, men også i Danmark.

Som tommelfingerregel dækker din private ansvarsforsikring ikke skader på personer, der sker ved brug af søfartøjer på over 25 hestekræfter - fx jetski og vandscootere. På samme måde dækker den heller ikke skader, som du laver med bil, knallert eller scooter. Og det gør en rejseforsikring heller ikke.