Tema
Debat

Oversvømmelse af din bolig

Oversvømmelse kan opstå af flere årsager. I forhold til forsikringen er det ikke helt lige meget, hvordan oversvømmelsen er opstået. Om og hvilken forsikring, der dækker, afhænger af, hvor vandet kommer fra.​​

Nedbør

Er voldsomt skybrud eller voldsomt tøbrud årsag til oversvømmelsen, er det muligt, at din forsikring dækker skaden på dit hus og dine ting. 

Vand fra hav​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​, fjord, sø og vandløb

Oversvømmelse fra hav, fjord, søer eller vandløb er som hovedregel ikke dækket af din hus- eller indboforsikring. I nogle tilfælde kan skaderne i stedet være dækket af Stormrådet.


Hvis der er sket en skybrudsskade på en bygning, som samtidig er ramt af en oversvømmelsesskade fra en å, sø eller vandløb, der er omfattet af Stormrådets oversvømmelsesordning, kan forsikringsselskabet dog komme til at dække hele skaden, når de ikke kan opdele skaderne.

 

Start altid med at kontakte dit eget forsikringsselskab, da de vurderer, om der er tale om en forsikringsskade og kan rådgive dig.

 

Hvis skaden ikke er dækket af din egen forsikring men af Stormrådet, kan du anmelde skaden elektronisk på stormbasen.dk eller kontakte dit forsikringsselskab, som behandler og opgør skaderne med udgangspunkt i reglerne i den offentlige ordning.​ Du kan finde mere information på Stormrådets hjemmeside eller i videoen her.

 

Skader på din bil

Er det bilen, der er oversvømmet, dækker bilens kaskoforsikring normalt.

Har du kun en ansvarsforsikring på din bil, er der slet ingen muligheder for erstatning. Heller ikke fra stormflodsordningen.​​​​​​​​​​​​​​​

Stormflod og oversvømmelse


Hvordan dækker din forsikring?