En oversvømmelse kan opstå af flere årsager. Er dit hus ramt af oversvømmelse, kan skaden i nogle tilfælde være dækket af din egen forsikring eller af Naturskaderådet. Det afhænger af, hvordan oversvømmelsen er opstået, og hvor vandet kommer fra. Ikke alle typer af oversvømmelser er dækket af dine forsikringer. 

 

Nedbør

Er voldsomt skybrud eller voldsomt tøbrud årsag til en oversvømmelse, er det muligt, at din forsikring dækker skaden på dit hus og dine ting. Det afhænger bl.a. hvor meget det har regnet, sneet og hvor meget temperaturen er steget meget over en kort tid. 

 

Du kan læse, hvordan din forsikring dækker ved oversvømmelse efter skybrud og tøbrud i linkene i højre side.

 

 

Vand fra hav​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​, fjord, sø og vandløb

Oversvømmelse fra hav, fjord, søer eller vandløb er som hovedregel ikke dækket af din hus- eller indboforsikring. I nogle tilfælde kan skaderne i stedet være dækket af Naturskaderådet.


Hvis der er sket en skybrudsskade på en bygning, som samtidig er ramt af en oversvømmelsesskade fra en å, sø eller vandløb, der er omfattet af Naturskaderådets oversvømmelsesordning, kan forsikringsselskabet dog komme til at dække hele skaden, når de ikke kan opdele skaderne.

 

Start altid med at kontakte dit eget forsikringsselskab, da de vurderer, om der er tale om en forsikringsskade og kan rådgive dig.

 

Hvis oversvømmelsen ikke er dækket af din egen forsikring men i stedet af Stormrådet, kan du anmelde skaden elektronisk på stormbasen.dk eller kontakte dit forsikringsselskab, som behandler og opgør skaderne med udgangspunkt i reglerne i den offentlige ordning.​ Du kan finde mere information på Naturskaderådets hjemmeside eller i videoen her.

 

 

Stormflod og oversvømmelse


Hvordan dækker din forsikring?


Få gode råd til at undgå oversvømmelse


Er du dækket af stormflodsordningen?
Er du dækket af oversvømmelsesordningen?

Skader på din bil

Er det bilen, der er oversvømmet, dækker bilens kaskoforsikring normalt.

Har du kun en ansvarsforsikring på din bil, er der slet ingen muligheder for erstatning. Heller ikke fra stormflodsordningen.​​​​​​​​​​​​​​​

 

Risiko for oversvømmelse

Dingeo kan du fx tjekke risikoen for oversvømmelse på din adresse. Klik her for at se oplysningerne for din bolig.

 

Klimatilpasning.dk har også lavet et oversvømmelseskort, hvor du kan se, hvor vandet kommer til at stå, hvis klimaet viser sig fra sin mest våde side. Her kan du se risikoen for oversvømmelser ved skybrud, højvande og stormflod, ligesom du kan se, hvor søer og åer kan oversvømme.

 

Forebyg oversvømmelse

Er risikoen for oversvømmelse høj i dit område, kan det være en god ide at undersøge og få hjælp til, hvad du kan gøre for at undgå oversvømmelse fremover. 

 

På vores hjemmeside, kan du finde flere gode råd til at undgå skade fx efter stormflod. Du kan også finde gode råd på Klimatilpasning.dk.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.